Kleine Vaart
Kleine Vaart
Kleine Vaart

Agenda

dinsdag 22 oktober

 • 19:00 tot 21:00 Boten inladen voor Herfstkamp
  Alleen voor de bootsen

woensdag 23 oktober

 • 09:30 tot 27/10 15:00 Herfstkamp
  Zie Herfstkamp brief voor meer info

zaterdag 16 november

 • 10:00 tot 17:00 Boten uit het water
  Alleen opkomst voor de bootsen

zaterdag 23 november

 • Sinterklaas opkomst
  Tijden en info volgen in de mail

zaterdag 30 november

 • 12:00 tot 17:00 Eerste klus opkomst
  Neem klus kleding mee

zaterdag 21 december

 • Kerst ontbijt
  Tijden en info volgen in de mail

zaterdag 8 februari

 • Stroopwafelactie
  Tijden volgen in de mail, leden op de fiets naar scouting

zaterdag 21 maart

 • Boten te water

Kleine Vaart

Wat is de Kleine Vaart? De kleine vaart is een onderdeel voor jongens van 11 tot en met 14 jaar.

Iedere zaterdag gaan we vanaf 12 uur zeilen. Als het echt heel erg slecht weer is, bijv. met onweer, dan natuurlijk niet, we gaan dan binnen een spel spelen of een film kijken. Als we gaan zeilen is er ongeveer om de week tijd voor instructie. Hierbij krijgen de jongens zeilles van de leiding en kunnen ze hun CWO diploma halen.

s'Middags passen we dan wat er geleerd is in de praktijk toe. Ook is er tijd om vrij te zeilen, of om een zeilspel te spelen.

In de winter worden de boten onderhouden. De boten worden uit het water gehaald, om zo weer een nieuw kleurtje te krijgen. Ook in de winter is er instructie. Dit gaat dan niet over het zeilen, maar over het onderhoud.

Natuurlijk gaan we niet iedere week klussen aan de boten. We proberen dit regelmatig af te wisselen met een leuk spel of bijvoorbeeld een uitje.

De Kleine Vaart leiding bestaat uit: Matthijs, Pepijn, Thymen, Aquilla, Sarah, Simon, Luuk, Sidney en Tim. Samen proberen wij er met ons team een zo leuk mogelijk jaar van te maken. Mocht u vragen hebben kunt u dat altijd aan een van ons kwijt.

Afmelden

Afmelden is erg belangrijk! Om 12.00 beginnen wij met de opkomst. Als uw kind er niet is en wij geen afmelding hebben ontvangen is dit erg vervelend. In het ergste geval is er onderweg iets met uw kind gebeurd. Wij zullen zo veel mogelijk u proberen te bellen als uw kind er zonder afmelding niet is. Dit kost ons tijd tijdens de opkomst en dat is zonde. Het is dus erg belangrijk dat wij van ieder kind weten dat hij een opkomst afwezig is. Daarom vragen wij u om voor zaterdag voor de desbetreffende opkomst uw kind af te melden. Dit kan per email of per sms. Mocht u om andere redenen, bijvoorbeeld ziekte, pas zaterdag uw kind afmelden dan is dit natuurlijk geen probleem. Afmelden gebeurd via Matthijs.